Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı (MBCL)
16 Şubat 2023 2025-02-11 23:23Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı (MBCL)

Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı
Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı, şefkat temelinde duygusal stres ve acıyla daha sağlıklı bir şekilde baş etmeye yardımcı olan, sağlıklı zihinsel durumları geliştirmeye odaklı, psikolojik dayanıklılık ve esnekliği destekleyen, öz şefkat becerilerini geliştiren bilimsel kanıtlara dayalı teori ve pratikler içeren 9 haftalık bir grup programıdır.
Şefkat, en büyük psikolojik iç kaynaklardan biridir. Yeni nörobilimsel, klinik bulgular ve modern psikoloji şefkatin herkes tarafından geliştirilebilir bir beceri olduğunu ifade etmektedir.
MBCL, aynı zamanda kalbin dört sınırsız niteliğini nezaket, şefkat, minnettarlık ve sakinlik geliştirmeyi amaçlar. Kendimize ve çevremize karşı nazik, şefkatli ve bağışlayıcı bir tutum geliştirmelerine destek olur. MBCL, teröpatik etkilere sahip kapalı grup programıdır.
Program, psikiyatrist ve psikoterapist Erik van den Brink ve meditasyon eğitmeni Frist Koster tarafından geliştirilmiş, Paul Gilbert (Şefkat Odaklı Terapi), Kristin Neff ve Christopher Germer’in (Mindful-Öz Şefkat) çalışmalarının yanı sıra Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) ve Pozitif Psikoloji unsurlarını birleştiren bilişsel temelli bir programdır.
Şefkat, öz şefkat, mindfulness, metta, tonglen, zorlayıcı duygular ve ilişkiler, sinir sisteminin duygusal dayanıklılığını arttıran 40’a yakın pratik bu programın bir parçasıdır.
Bu programa MBSR, MBCL ve Mindfulness eğitimlerine katılım sağlamış kişiler kabul edilmektedir. Başvuru sonrası ön görüşme ile programa davetler yapılmaktadır. Program süresince 30 dk. pratiklere zaman ayırmanız beklenir. Programın günlük hayatınızda yer bulması için, ses kayıtları, eğitim kitapçığı ve program boyunca e-posta, whatsapp gruplarıyla destekleneceksiniz.
Programda Kazanımlar
Ancak herkes farklıdır ve eğitimden herkes farklı kazanımlar elde edebilir.
MBCL Kimler İçindir ?
Program Hakkında
Programın konu başlıkları sırasıyla şöyledir
Şefkatin fizyolojisi, Yatıştırıcı sistemi keşfetmek
İç ve dış stresi keşfetmek, öz şefkatin bileşenleri
17 Nisan Pazartesi Saat:20.00 – 22.30
Şefkatin nitelikleri ve şefkati somutlaştırmak
İlişkilerde şefkatin nitelikleri
Kendini şefkat ile affetmek
Sessizlik Günü
Günlük yaşamda şefkati geliştirmek
Şefkatli bir kalp ile yaşama devam etmek
Program Tarihleri
Program tarihleri en kısa zamanda duyurulacaktır.
Her türlü sorunuz için 536 402 21 11 no’lu telefondan veya bilgi@mindfulnessvesefkatakademi.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Farkındalık ve şefkat ile bir araya gelmeyi dileriz.
Mindfulness ve Şefkat Akademi Ekibi
Şefkatli Yaşam Katılımcıları Neler Söyledi ?
Elif K.
Profesyonel KoçSeynur S.
Öğrenci ve Kariyer KoçuSelen T.
Nefes KoçuDilek Ç.
Kamu GörevlisiSıkça Sorulan Sorular
Öz Şefkat ile ilgileniyorum ve daha önce hiç eğitim almadım. Nerden başlamalıyım?
Öz Şefkati tam haliyle pratik edip deneyimlemek için Temel Mindfulness programı olan Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı ile başlamanızı öneriyoruz. Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı (MBCL) ileri seviye ve tamamlayıcı bir programdır.
Bu eğitim kimler için uygundur?
Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR), Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT) veya 8 haftalık farklı bir Mindfulness programını tamamlamış, Temel Mindfulness pratik ve deneyimlerine sahip, 18 yaş üstü herkes için uygundur.
Eğitime katılmak için herhangi bir ön bilgi ya da deneyim gerekli mi?
Evet, gereklidir. Yukarıda saydığımız programlardan bir tanesini tamamlamış olmanızı bekliyoruz.
Bu eğitimde hangi konular işleniyor?
Bu programda Temel Öz Şefkat ve Şefkat pratiklerini öğrenerek, şefkat temelinde duygusal stres ve acıyla daha sağlıklı bir şekilde baş etmeye yardımcı olan, sağlıklı zihinsel durumları geliştirmeye odaklı, psikolojik dayanıklılık ve esnekliği destekleyen, öz şefkat becerilerini geliştiren bilimsel kanıtlara dayalı teori ve pratikler içerir.
Program bireysel mi, grup çalışması şeklinde mi yapılacak?
Kapalı bir grup olarak çalışıyoruz, program başladıktan sonra yeni kayıt almıyoruz.
Program online mı, yüz yüze mi gerçekleşiyor?
MBCL Eğitimi Zoom üzerinden Online olarak gerçekleşiyor.
Program kayıt altına alınıyor mu?
MBCL Programı kayıt altına alınmıyor.
Program süresi ve toplam saat bilgisi nedir?
Program 8 Hafta, 9 oturumdan oluşmaktadır. Haftada 1 gün, 2,5 saatten oluşmaktadır. 8 haftaya ek olarak Sessizlik Günü diğer adıyla Şefkatli Sessizlik günü gerçekleşmektedir. Program toplam 25 saattir.
Sertifika veriliyor mu? Veriliyorsa, bu sertifika nerelerde geçerli?
MBCL Programını tamamlayan herkes Uluslararası geçerliliği olan Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı Katılımcı Sertifikası alabilir. Bütün dünyada geçerlidir.
Sertifika almanın koşulları var mı?
Evet. 8 hafta boyunca en az 6 oturuma katılan ve Sessizlik Gününe katılım sağlayan herkes sertifika alabilir.
Kimler sertifika alamaz?
Programa 3 ve 3’den fazla oturuma katılmayan ve Sessizlik Gününe katılım sağlamayanlara sertifika verilemiyor.
Program takvimine uymayan günlerim var, nasıl telafi edebilirim?
Bir sonra açılacak MBCL grubuna katılarak telafi edebilir, sertifikanızı alabilirsiniz.
Program sırasında hangi materyalleri temin etmem gerekiyor?
MBCL programı meditasyon ağırlıklı bir program olduğu için yalnız ve sessiz kalabileceğiniz rahat bir ortamdan katılmanızı öneriyoruz. İnternet bağlantısı, Zoom programı ve bilgisayarınızın olması yeterlidir.
Program sırasında grup iletişimini nasıl sağlıyorsunuz?
Her gruba özel whatsapp grubu kuruyoruz. Haftalık bütün uygulama, ses kayıtları, katılımcı kitapçığı ve bütün bilgilendirmeleri özenle takip edip, sizi her konuda destekliyoruz.
Programa nasıl kayıt olabilirim?
Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Programı Başvuru Formunu doldurmanızı bekliyoruz. Formu doldurduktan sonra ön görüşme için sizinle uygun bir takvim belirliyoruz. Yapılan ön görüşmeden sonra programa davet ediyoruz. Ödemenizi gerçekleştirdikten sonra kesin kaydınız gerçekleşiyor.
Eğitmenlerle birebir destek alma şansımız olacak mı?
İhtiyaç duyduğunuz zamanlarda Program Koordinatörümüzden görüşme için randevu alarak her zaman ulaşma şansınız olacak.
Eğitimden sonra mindfulness uygulamalarını günlük hayatıma nasıl entegre edebilirim?
Mindfulness ve Şefkat Akademi’nin deneyimli eğitmenleri tarafından ücretsiz olarak sunulan “Uyanık ve Şefkatli Zihin” topluluğuna katılarak, her hafta mindfulness ve şefkat meditasyonları yapabilirsiniz.
Eğitimi tamamladıktan sonra destekleyici topluluklara katılma imkânım var mı?
Elbette. Mindfulness ve Şefkat Akademi Mezunlar grubuna katılarak, diğer programlarımızdan indirimli bir şekilde faydalanabilir, bütün duyurulardan haberdar olabilirsiniz.
Eğitim sonrası başka ileri seviye programlarınız var mı?
Elbette, Mindfulness Koçluk ve Mindfulness Eğitmenlik Eğitimine katılarak pratiğiniz derinleştirebilir, mindfulness ve şefkati bir meslek haline getirebilirsiniz.
Programda özel ihtiyaçlara (örneğin meditasyonda oturma güçlüğü yaşayanlar için) yönelik düzenlemeler yapılıyor mu?
Elbette, bütün programlarımız travmaya duyarlı mindfulness etik ilkeleriyle uygulanmaktadır. Farklılıkları olan bütün insanları kapsayıcı ve destekleyici bir tutumla desteklemeye değer veriyoruz.
Programa katılmaya ihtiyaç duyuyorum fakat bunun için bütçem yeterli değil, ne yapmalıyım?
Sizi çok iyi anlıyoruz, yalnız değilsiniz. Farkındalık ve şefkati mümkün olduğu kadar herkese eşit ve ulaşılabilir olarak sunmak temel ilkelerimizden biridir.Bu nedenle katılımcılarımızın ihtiyacına göre %25, %50 ve %100 burs imkanıyla destekliyoruz. Bize durumunuzu anlatan bir niyet mektubu yazarak canan@mindfulnessvesefkatakademi.com adresine e-posta atmanız yeterlidir. Niyet mektubunuz sadece Canan Coşkun Sayın tarafından okunacağını ve mahremiyete önem verdiğimizi bilmenizi isteriz.